Parga – kokemuksia palveluista

Tälle sivulle on koottu kokemuksiamme palveluista kuten tavernat, matkamuistomyymälät, autovuokraamot, risteilyt jne. Viimeisen kolmen viikon matkan aikana selvästi moni oli kiinnostunut missä mielestämme saa rahalleen parasta vastinetta.

Kokemukset on puhtaasti omia mielipiteitämme ja perustuvat kokemuksiimme. Monia muitakin hyviä palveluntarjoajia on. monella on varmasti hyviä kokemuksia meidän huonommiksi kokemistamme ja päinvastoin. Makuasioita nämä ovat kaikki.

Otsikoiden kirjaimet ja numerot viittaavat oheiseen karttaan, jossa on merkittynä vain osa teistä ja kujista.

Kreikka, Parga; yksinkertaistettu kartta

Sivua päivitetään kun ehditään: mm. valokuvia ruoka-annoksista on luvassa. Aterioiden kokonaishinnatkin on suurelta osin muistissa, joten ehkä niitäkin tulee. Samoin tekstiäkin kirjoitellaan kun ehditään. Samalla kaivellaan myös aiempien Pargan matkojen kokemuksia.

Autovuokraamo (A)

Olemme käyttäneet Avis-autovuokraamoa johtuen heidän meille tekemistään edullisimmista tarjouksista, hyvästä palvelusta ja tuoreesta kalustosta. Tarpeemme ovat olleet hyvin pitkäaikaisia 7pv, 10pv ja 14pv sisältäen B-luokan autoon kaksi kuljettajaa ja uesimmiten myös turvaistuimen. Vuonna 2011 14pv tuli lähes 50% halvemmaksi kuin etukäteen Europcarilta. Tosin hinnassamme oli mukana tuttava-alennusta. Avis sijaitsee bussiaseman viereisessä rakennuksessa, jossa on mm. ITS ja Aurinkomatkojen toimisto. Isosta risteyksestä käännytään rantaan päin. Avis on 10m jälkeen tien oikealla puolella.

Avis tuo auton hotellille ja hakee sen sieltä myös tarvittaessa ilman eri korvauksia. Hakiessa voi avaimet jättää myös allasbaariin.  Tuominen tapahtui minuutilleen ajallaan v 2011. Toimituspaikka tulee sopia varatessa. Auton tarkastus on perusteellinen ennen vuokraamista. Apumies merkkasi kaikki nekin naarmut, joita itse emme edes huomanneet.

Kuulimme että Parga Car Hire tekee 1pv sopimuksia edullisimmin, mutta itsellämme ei ole siitä kokemuksia.

Elintarvikkeita (B)

Ehdottomasti suosittelemamme liike on Kordas päätien varressa n 100m BP-huoltoasemasta ja BP-kaupasta keskustaan päin. Kaupan vieressä on postilaatikko.

Liike on hintatason osalta kohdallaan. Tarvittaessa ostokset tuodaan hotellille. Ainakin hameväki voipi saada samalla itsekin kyydin.Tilauksiakin voi tehdä.

Perhettä pitää perhe jonka ystävällisyydellä ja lapsirakkaudella ei ole mitään rajoja. Sanoinkuvaamatonta. Kokekaa itse.

Huoltoasema (C)

Pargasta noin 8km Preveza-Igoumenitsa tielle päin sijaitsee huoltoasema, jossa palvelu hyvää ja hintataso kohtuullinen. Paikkaa pitää kaksi nuorta miestä, jotka osaavat palvelun puhutteluineen ja tankkauksen yhteydessä tapahtuvan ikkunoiden pesuineen.

Kaveri vaihtoivat BP:stä nykyiseen bensiinin toimittajaan kaksi vuotta sitten, koska BP:n hintataso ei heitä miellyttänyt.

Huoltoaseman mittarit laskevat Euroja. Mittariin merkatut D-markat kertovat pumppujen ensimmäisen käyttömaan.

Leipomo (D)

Suosimamme leipomo (D) sijaitsee sivukadun varrella. Sivukadulle pääsee rannan suunnasta Villa Rosa -tavernasta 100m etelään päin. Rannan suunnasta tultaessa ensimmäisestä risteyksestä vasempaan. Leipomo on parkkipaikkaa vastapäätä tien oikealla puolen. Toinen lähistön leipomo, jota emme käyttäneet, on lähellä Sirtaki-tavernaa Coop-kaupan vieressä.

Keskustassa on myös Green Bakery (lähellä Victoria-tavernaa), joka on myös erinomainen.

Acheron-joelle mentäessä on huippuedullinen ja maukkaita retkieväitä myyvä leipomo Glykissä. Leipomo sijaitsee Glykin kylään saavuttaessa 100m ennen T-risteystä. Leipomo on noin 30% edullisempi kuin Pargan leipomot. Leipomo on siesta-ajan kiinni.

Lentokentän palveluita

Prevezan lentokentän kaupan palveluita matkatoimistot sanovat vaatimattomiksi. Voi näinkin asian nähdä. Liikeen koko on luokkaa 15m x 10m, joten parfyymeja, alkoholia, karamelleja, oliviioöljyä jne. mahtuu kyllä. Jos ei ole tarjouksia, on hintataso hivenen korkeampi kuin edullisimmissa kaupoissa Pargassa.

Henkilökunta kentällä on ystävällistä. Yhden kerran ylipainomaksua perittäessä tosin eivät osanneet ilman esimiestä asiaa hoitaa. Heinäkuussa 2011 oli jälleen yksi vaaka rikki kuten 2009; tällä kertaa nro 7. Jos pelkää ylipainoa, voi laittaa jonkun seurueesta etukäteen tsekkaamaan mikä vaaka ei toimi. Sitten vain pitää yrittää luovia oikealle tiskille.

Matkamuistoja

Hunajaa

Hunajaa saa edullisesti monesta paikasta. Edullisimmin varmasti kertäviltä kauppiailta. Oman appalsiinikukkahunajamme hankimme satamassa myymässä olleelta lyhyen poninhännän omaavalta nuorelta mieheltä.

Keramiikkaa (E)

Satamasta Balthazar-tavernan kohdalta päätielle suuntaan vinosti jatkuvan kadun varrella n 150m rannasta. Filippas-Gyros paikan ja Netzonen välissä sijaitsevan kaupan katolla on kyltti Greek Art tms. Kadun varressa on paljon tavanomaisia matkamuistoja, joista osa on paljonkin edullisempia kuin ankkurin luota lähtevillä ostoskujilla.

Kreikka, Parga; Filippas-gyrospaikka, Dimitris Dimakos (keramiikkaa) ja Sofian koruja

Sisällä Dimitriksen liikkeessä on keramiikkaa, joista osa on Dimitriksen itsensä talvella Ateenassa valmistamaa. Keramiikka on edullista ja omintakeista. Siitä joko pitää tai sitten ei. Hinnat on suhteellisen edullisia.

Saa kertoa Minnalta, Jarilta ja Ellalta Suomesta terveisiä 🙂

Koruja, huiveja jne.

Dimitriksen siskon, Sofian, kauppa sijaitsee Dimitriksen liikkeestä 10m eteenpäin pelipaikan jälkeen. Sofialla on edullisia koruja ja huiveja. Saman huivin hintaero pargassa voi olla 10€ 100m matkalla joten vertailu kannattaa.

Saa kertoa Minnalta ja Ellalta Suomesta terveisiä 🙂

Lastenvaatteita ja leluja

Joka perheen lasten ja lapsirakkaiden vanhempien unelmavierailukohde on Jumbo-lastentavaratalo. Jumbo on nykyisin Ioanninan lisäksi myös lähempänä, Artan ja Prevezan välisen tien varressa. Suomalaisen suuren marketin sisällä on pelkästään lasten vaatteita, leluja, lastenhoitotarvikkeita, rattaita jne. Hintataso on edullinen ja vielä edullisempi. Samat Pargassa 15 ja 25€ maksaneet  Hello Kitty-mekot Pargassa olivat Jumbossa alle 10€. ”Barbie”-nukkesetti 25 erilaisella asulla ja eri kengillä maksoi 15€.

Jumboon pääsee vuokra-autolla ajamalla Pargasta Preveza-Igoumenitsa-tielle 10km. Siitä kääännytään oikealle. Pargasta n 43km  päässä tulee vastaan leveä tienristeys Artaan. Käännytään Artaan päin ja ajetaan n 10km. Vastaantulevasta T-risteyksestä käännytään vasemmalle. Jumbo loistaa keskellä peltoa n 1km risteyksestä. Matkaa Pargasta tulee n 55km. Tiet jumboon on erittäin helppoja ajaa.

Jumbon jälkeen voi vierailla vaikka Preveza-Igoumenitsa tien rannoilla, ostaa puoli-ilmaisia hedelmiä tienvarsikauppialta, käydä Zalongossa, tutustua Kassopi tai Nikopoliksen arkeologisiin nähtävyyksiin.

Nahkaa (F)

Pargassa on moni hyviä paikkoja ostaa edullista nahkaa. Yksi suosimistamme on linnoitukselle johtavan kujan varrella oleva pieni paikka n 1/3 kujan alukupäästä oikealla puolella. Vöitä ja lompakoita on kujan varressa. Korkeat askelmat johtavat liikkeeseen.

Liike on oikea jos myyjä tervehtii suomeksi. Vierastamme tällaisia paikkoja, mutta eri kielien opiskelu on hänelle kaupanteon suola. Hän osaa muutaman fraasin 16 kielellä. joka kerta käydessä haluaa oppia jonkin uuden.

Pesula (G)

Ainakin yksi pesula on päätien varressa BP-huoltoasemalta keskustaan päin lähellä Elena ja Tropical -hotelleja. Kesällä 2010 jo 11. kertaa Pargassa matkustanut kanssamatkustaja kertoi pesettävänsä siellä pyykit jopa kotimatkalle. Hintakin oli tuolloin hyvin edullinen.

Ruokapaikkoja-tavernoita

Tavernoissa ei ole tullut neljän matkan aikana 2009-2011 vastaan yhtään huonoa päivällispaikkaa.  Alla olevat tiedot on kirjoitettu pääosin 2011 matkan kokemuksien perusteella.

Alfa, 5 Senses (1)

Sijaitsee taverna Perivolista rantaan päin Pargan etelälaidalla. Eleana- ja Tropical-hotelleista matkaa on 200m. Alfa on pitkä valkea, pitkähkö  hotellirakennus, jonka päässä sijaitsee taverna 5 Senses. Hotellissa englantilaisia keski-iän ylittäneitä vieraita.

Hyvä aamupalapaikka, jossa rajallinen buffet. Buffet:ssa on mm. jugurttia, hunajaa, muroja, mysliä, kakkua, kroissantteja, vaaleaa ja tummempipaahtoista leipää, paistettuja ja keitettyjä munia, paistettuja tomaatteja, nakkeja, pekonia, munakokkelia, lettuja, vesimelonia, juustoa, kinkkua, kahvia, teetä ja mehua.

Osa lämpimistä ruoista vaihtelee päivittäin: 4 lajia korkeintaan yhtaikaa. Hinta 6€, 6v lapsi meni 3€:lla.

Muista aterioista kuin aamupalasta ei ole kokemuksia. Kuulimme hotellillamme että illalla ruoka on myös hyvää.

Alfa on suositeltava, jos aamupalapaikkaa hakee. Tosin tarjontaan kyllästyy nopeasti.

Arkouda (2)

Sijaitsee satamassa ankkurilta linnoitukselle päin.

Käydessämme oli uhkana ukkoskuurot, joten valitsimme Sakisin sijaan toisen, meille uuden tavernan. Kun alkoi tiputtelemaan vettä harvakseltaan, naapuritavernoiden henkilökunta ruuvasi katokset asiakkaidensa suojaksi. Arkoudassa ei tapahtunut mitään. Kun osoitimme, että katos olisi paikallaan, saimme vastauksen sateen olevan Jumalan lahja. Onneksi sadetta ei enempää lopulta tullut. Palvelu oli muuten ystävällistä, mutta tämä pieni asia mustasi paikan silmissämme.

Alkupalalautanen oli hivenen pieni, mutta maittava ja aivan riittävä. Sisälsi mm. Tirokafteria, hapatettua fetajuustoa tms., taramasalataa, ”perunamuusia” (hapanta ja valkosipulilla maustettuna, punajuuria sekä tsatsikia.

Kreikka, Parga; Arkoudan alkupalalautanen

Souvlaki porsaanlihasta oli kuivaa ja sitkeää kuten useimmissa muissakin Pargan tavernoissa

Tsoutsoukakia -lihapulla annos oli hyvää.

Nauttimamme ruoka oli hyvää, muttei ansaitse erityismainintaa. Erityismaininnan ansaitsee talon valkoviini, joka oli todella surkea esitys.

Emme suosittele Arkoudaa, koska muita maukkaampia, asiakkaat huomioon ottavampia ja samalla myös halvempiakin on tarjolla.

Bacchos (3)

Kreikka, Parga; taverna Bacchos

Sijaitsee rannassa aukiolla laiturista etelään päin.

Rannan muiden tavernoiden tapaan turistiruokapaikka, jossa mukavat sisäänheittäjät Spyros ja Eleana. Inhoamme sisäänheittäjiä mutta onneksi olemme päässeet näkemään näiden ”taakse”. Tavernaan on joka ilta jonoa. Jonoon jääville tarjotaan heidän toivomiaan virvokkeita. Hintataso hivenen korkeampi kuin monen muun paikan. Pöytäliinat eivät ole kertakäyttöisiä, josta plussaa. Kuitin saa yleensä aina. Tutuille vieraille näyttää kuitti tosin helposti unohtuvan. Talo tarjoaa aterian jälkeen usein ouzoa, vesimelonia tai metaxaa.

Paikassa voi tulla tunnelma, että siellä täytyy syödä hätäisesti. Se on täyttä höpöhöpöä. Henkilökunnan rutiinit on vain äärimmäisen tehokkaita. Isäntänä on harmaata ohimoilleen saanut Lefteris. 2011 uutena tarjoilijana hääri Dimitris. Jokaisen rooli ja tekeminen on pilkun päälle harkittua. Kreikkalaista säätämistä ei ole. Sitä paitsi ei henkilökunnan kiireen tarvitse antaa tarttua. Olemme nähneet seurueita syömässä pitkälti yli 2h välillä Dimitriksen kanssa tanssien.

Varsin kovalla oleva musiikki ja henkilökunnan nopeat liikkeet voivat joitakin häiritä. Rauhaa haluavat voivat helposti valita rauhallisemman paikan. Rauhallisempana aikana, syksyllä ja lounasaikaan, henkilökunta jutustelee mielellään tuttavien kanssa.

Annokset ovat Bacchoksessa kaikki suuria ja maittavia. Annoksia kannattaa jakaakin seurueen kesken, jolloin pääsee maistelemaan useampaa annosta. Laatu on yli 20 käyntikerran perusteella tasaista. Bacchoksessa kuten muuallakin tekevät pyydettäessä annoksen myös listan ulkopuolelta. Perunoiksi saa pyydettäessä myös muuta kuin ranskalaiset. Lapsille saa aina ”puolikkaan” annoksen, joka tarkoittaa normaalikokoista aikuisen annosta.

Alkupalalautanen: maittava annos 2-4 hengelle 8,4€.

Viininlehtikääryleet: herkullinen lämmitetty alkupala pienellä määrällä tzazikia, jota kannattaa kokeilla sellaisenaankin.

Kreikka, Parga; Bacchos, tsatsiki

Fetasaganaki: Maittavaa

Kreikka, Parga; Bacchos-taverna, Fetasaganaki

Kleftiko: Erinomaista, lampaan lihaa tuntuu olevan aina lähes puoli lammasta. Annoksen perunat, munakoisot, tomaatit, paprikat herkullisia lihan ja fetan kanssa haudutettuja. Annos on voipaperissa haudutettu. Ehdottomasti paras kleftiko mitä Pargasta on löytynyt.

Kreikka, Parga, Bacchos-tavernan kleftiko

Spagetti tomaatin ja fetan kera on hyvää

Naudanlihaa kitaraki-nuudeleilla ja fetajuustolla, hyvää muttei erityisen poikkeuksellinen annos.

Kitaraki-nuudeleita ja jauhelihapihvit tomaattikastikkeella (lapselle listan ulkopuolelta): lapsenkin mielestä selvästi maittava annos
Ipiros-burger: Iso annos jauhelihapihviä ja gyros-lihaa metaxa-kastikkeella

Kreikka, Parga; Bacchos, Ipiros-burger

Kalmarit: Herkullinen, hyvin valmistettu annos varmasti tuoreita kalmareita. Varmistimme tuoreuden ennen tilausta.

Kreikka, Parga; Bacchos-taverna, Kalmareita

Parga: Jättimäinen erilaista grillattua lihaa sisältävä annos. Mielettömän kokoinen mutta herkullinen.

Kreikka, Parga, Bacchos-taverna, "Parga" uuniperunoilla

Paistettu tomaatti ja paprika ja fetajuustoa: maittavaa 7,8€

Gyros special: erityisen maittava annos: 9,9€

Souvlaki lampaanfileestä: liha mehukasta ja pehmeää. Hivenen yrttejä ja vähemmän suolaa kiitos.

Kreikka, Parga;Bacchos, Souvlaki lampaanfileestä

Talon valkoviini: hyvää

Bacchos on ehdottoman suositeltava paikka, jos tavernan meininki sopii.

Captain’s Bar Valtos-rannalla

Sijaitsee rannan parkkipaikan pohjoispäässä, kulmassa jossa tie kääntyy oikealle, poispäin rannalta.

Pizzat hyviä vaikka ei Sirtakin tasoisia.

Moussaka erittäin hyvää

Spagetti tuoreista tomaateista tehdyllä kastikkeella (ei lihaa): Maukasta ja lastenannos on Iso.

Erittäin ystävällinen palvelu ja maittavat ateriat, vaikkakin pienellä Valtos-lisällä.

Captain’s Bar on suositeltava paikka lounaspaikaksi Valtosin rantapäivänä.

Dokos (4)

Sijaitsee päätien varressa lähellä jalkapallokenttää.

Edullinen ja ystävällinen suurehko taverna. Ystävällinen palvelu. Myös suomenkielinen ruokalista, jonka vuoksi emme käyneet ennen kesää 2011. Rannan paikkoja edullisempi hintataso. Sisällä lapsille puuhapaikka ja oma ruokalista niin haluttaessa.

Paistetut juustopallot: Hyviä kerran syötynä

Dokos Special: Herkullinen alkupala sisältäen tomaattia, paprikaa, fetaa ruukussa: 3,5€

Makkara ja ranskikset: Paikallinen makkara on hivenen suolaista ja lihapitoisempaa. Hyvä annos.

Paistetut kesäkurpitsat alkupaloina olivat rapeita, maittavia ja vähemmän rasvaisia kuin monessa muussa paikassa.

Kreikka, Parga;Dokos, kesäkurpitsaa alkupalaksi

Dokos on suositeltava paikka, vaikka lähellä oleva Sideris kerää hivenen enemmän pisteitä.

Filippas-gyros (5)

Filippas rannasta Balthazarin luota vinottain lähtevän sivukadun varrella

Kreikka, Parga; Gyros-paikka Filippas

Satamasta Balthazar-tavernan kohdalta päätien suuntaan vinosti jatkuvan kadun varrella. Ystävällinen ja tuttavallinen palvelu. Kreikkalaiset nuoret käyvät iltaisin ja viikonloppuisin paikassa.

Pitgyrokset ovat suuria pitäen sisällään paljon hyvää lihaa, ranskalaisia sipulia ja salaattia tzazikilla. Pyynnöstä saa ilman vihreitä esim. tomaattiviipaleilla. Pitagyros maksoi 1,8€ kesällä 2011. Kooltaan pitagyros on riittävä ison miehen lounaaksi.

Filippas on erittäin suositeltava ja edullinen pitagyros paikka.

Kryoneri (15)

Krioneri sijaitee pikkukrioneri-rannan lähellä. Coop ja Sirtaki-pizeria ovat naapurissa.

Yhden kerran vierailu 2009 kesällä oli positiivinen kokemus ruuan ja palvelun suhteen. Siitä huolimatta emme ole vierailleet toistamiseen. Vanhemman miehen kielitaito oli kreikka, italia, ranska ja saksa, mutta ei englanti. Nuorempi osannee englantia.

Ruoka oli hyvää ja erittäin edullista: 2 meze-annosta (yksikin olisi riittänyt), Mythos, 3 virvoitusjuomaa, Saganaki, tuore tai hyvin tehty grillattu mustekala ja kaksi Moussakaa yhteensä 40€.

Kannattanee kokeilla?

Lychnos Panorama (6)

Kreikka, Parga; Maisema Lychnos Panorama -tavernasta

Taverna sijaitsee Pargasta Lychnos-beachille suuntaan päätien (Päätie = Pargan läpi menevä tie joka jatkuu Preveza-Igoumenitsa tien risteykseen saakka) varressa. Lychnosin risteyksestä jatketaan vielä 200m. Huom! Lychnosin risteyksessä on myös toinen taverna, johon ei kannata tätä sekoittaa. Lychnos Panorama -tavernassa käy paljon kreikkalaisia. Palvelu on hyvää ja kohteliasta. Ainakin lauantaisin tavernassa grillataan souvlakia isoissa vartaissa. Erilaisia makeita jälkiruokia talon puolesta on lounaillakin ollut tarjolla.

Muistiinpanoja ei valitettavasti ole tullut tehtyä. Yksikään lounaistamme ei ole ollut pettymys vaan makuelämys hienon maiseman kera.

Kreikka, Parga;Lychnos Panorama, Kanafile

Kreikka, Parga;Lychnos Panorama, Souvlaki

Lychnos Panorama – taverna on erittäin suositeltava paikka.

Perivoli (7)

Kreikka, Parga; taverna Perivoli

Perivoli sijaitsee oliiivipuiden katveessa Pargan etelälaidalla. Keskustan rannasta päin tullessa jatketaan tietä taverna Villa Rosan vierestä n 1km. Hotelli Eleanasta ja Tropicalista on matkaa n 150m meren suuntaan. Tavernassa on lasten leikkipaikka. Suomenkielinen ruokalista löytyy tarvittaessa.

Perivolia on kehuttu monen suomalaisen toimesta. Syytä siihen emme tiedä. Ehkä runsaan positiivisen palautteen syy on sijainti lähellä ja siitä johtuva tavernan runsas suomalaisten määrä. Moni alkupala on liikaa einesruuan kaltaista (tosin joissakin paikoin muuallakin).  Saamamme kylmä moussaka ja joidenkin kehumat valmispohjalle paistetut pizzat ei silmissämme paikkaa kovin korkealle nosta. Suuret annokset kuten muuallakin, mutta ei juurikaan mitään erityistä.

Ainoa erityistä maininitaa ansaitseva ateria on meze kahdelle hengelle, josta syö 2-4 henkeä.

Kreikka, Parga; Perivoli, Meze-kylmät

Kreikka, Parga; Perivoli, Meze-lämpimät

Perivoli on mutkaton paikka lähellä joitakin hotelleja.

Perivoli on meille pakkopulla. Syksyllä satoi eräänä iltana kaatamalla ja kesällä 2011 oli eräänä päivänä lounasaikaan 38 astetta. Lähellä olevan tavernan vaihtoehto olisi ollut Kordasin kauppa ja itse valmistaminen :-).

Sakis (8)

Kreikka, Parga; Sakis-tavernan pojat vauhdissa

Sijaitsee kukkulalla kadun varressa lähellä linnoitusta. Rannasta päin rappusia ylös tullessa käännytään linnoitukseltaoikealle. Sakis tulee vastaan kadun oikealla puolella n 200m päässä. Sakis on maineikas kreikkalaista, hivenen kotiruokamaista, tarjoileva perinteinen taverna. Tavernaan on lähes aina jonoa. Jonoon jääville tarjoillaan virvokkeet. Halutessaan saa usein lisukkeeksi grillattua valkosipulileipää tavallisen sijaan.

Sakisista ei ole saanut koskaan kuittia. Syödyt annokset noteerataan laskun maksun aikaan. Summa kirjoitetaan yleensä kertakäyttöiseen pöytäliinaan.

Sakisin pojat saattavat vetää illan mittaan näyttävän tanssiesityksen kadulla, jos sille päälle sattuvat.

Sakis Special: Erinomaista uunissa haudutettua fetajuustoa sipulilla, tomaatilla ja paprikalla.

Feta saganaki: Hyvää kuten muuallakin

Tsatsiki: Hyvää

Lihapullat tomaattikastikkeella: Kastike ja lihapullat on ehdottomasti parhaimman makuiset Pargassa.

Mixed Grill: Iso annos hyvää lihaa grilliruuan ystävälle. Lampaan kyljykset hivenen sitkeitä.

Kreikka, Parga; Sakis-taverna, Mixed Grill

Tuoretta mustekalaa sitruuna- ja yrttikastikkeessa (ei listalla, saa tilauksesta jos mustekalaa on): Erinomainen kevyt pääruoka tai alkuruoka. Annoksessa ei lisukkeita jos ei niitä pyydä.

Kreikka, Parga; Mustekalaa Sakis-tavernassa

Sakis-taverna on erittäin suositeltava ja edullisemmasta päästä oleva ruokapaikka.

Sideris (9)

Dimitris-taiteilijaystävämme edullista, käsintehtyä kreikkalaista keramiikkaa myyvässä puodissa suositteli paikkaa. Kertoi kyllä rehdisti isännän olevan sukua. Dimitris vaati meitä antamaan myös palautetta kun olemme käyneet sideriksellä. Siderisa sijaitsee pääkadulta tullessa sivukadulla joka lähtee viistosti kohti rantaa. Tarkoittamamme Sideris-taverna on keskimmäinen kolmesta tavernasta kalatavernan ja pelipaikan välissä. Taverna on hyvin askeettisen ja pimeänkin näköinen. Iltaisin ja viikonloppuisin tavernasta käy kreikkalaiset hakemassa ruokaa mukaankin. Tavernan isäntä voi näyttää kauempaa hivenen yrmeältä. Hän on kuitenkin erittäin ystävällinen, kohtelias ja huumorintajuinen kaveri. Harmillista hänen liiketoimintansa kannalta, että turistille tulee täysin väärä ensivaikutelma.

Kalaa söimme kerran isännän ehdotuksesta. Hän toi tuoreen kalan näytille.

Kala-annos: Isokokoinen tuore ja maittavasti grillattu kala (jota ei joka pv ole) 8€

Kreikka, Parga; Kalaa Sideris-tavernassa

Paistetut sipulilla ja paprikalla täytetyt munakoisot alkupalaksi: Herkullisia

Saganaki kovasta juustosta: Yhtä hyvää kuin muuallakin

Juvetsi: Puolikas annos kitaraki-nuudeleita tomaattikastikkeella. Maittavaa, koska annoksen koosta huolimatta 6v söi melkein kaiken.

Souvlaki porsaanlihasta: Kaksi mehukasta pikkuvarrasta hyvin maustettua ja grillattua souvlakia.

Täytetty jauhelihapihvi: Hyvää muttei ansaitse erityismainintaa

Sideris-taverna on erittäin suositeltava paikka ilman maisemia ja krumeluureja. Yksi parhaimmista joissa Pargassa olemme käyneet.

Sirtaki (10)

Sijaitsee pikku-Krioneri rantaa vastapäätä kadun varressa.

Pizzoja, pastaa ja myös kreikkalaista ruokaa tarjoava suosittu ravintola. Puilla lämpiävä kiviuuni, jossa pitsat paistetaan. Myy pizzoja myös mukaan, vaikka seuraavan aamun retkieväiksi. Palvelu aidon ystävällistä. Kova uteliaisuus Suomea kohtaan.

Ravintolassa nautitut pizzat ja pastat olleet kaikki herkullisia. 2010 kesällä kokeiltu muitakin annoksia, jotka myös hyviä muttei erityisiä.

Kaksi pizzaa Mediterranean ja kinkku/herkkusieni juomilla 18€.

Sirtaki on suositeltava pizza- tai pastapaikka suhteellisen lähellä Tropical ja Eleana -hotelleja.

To Souli (11)

Kreikka, Parga; To Souli taverna

Sijaitsee satamassa ankkurilta etelään päin. Valitsimme tavernan pelkästään suositun retkikohteemme, kauniin Soulin laakson, vuoksi. To Souli -tavernan isäntä on Soulin kylästä kotoisin. Taverna on täynnä lähes joka ilta, suomalaisia ei lähipöydissä ollut. Ainakin yhteen pöytään tuotiin maksupääte, joten tavernassa voinee maksaa myös kortilla.

Skordalia: Perunamuusia? Valkosipulilla maustettuna, hivenen hapanta. Vaimo ja tyttö piti kovasti, Itse en.

Kreikka, Parga, To Souli, Skordalia

Tsatsiki: hyvää

Uuni-feta sipuli-tomaatti-paprikahöysteillä: maustettu mm. paprikajauheella voimakkaasti. Juuri sellainen kuin Lesvoksella olemme saaneet ja josta pidämme kovasti. Mielestämme maukkain uunifeta mitä Pargassa olemme nauttineet.

Kreikka, Parga; To Souli-tavernan Uunifetaa

Valkosipulileipää alkupalojen kanssa.

Lihapullat (4kpl pieniä) alkupalalistalta lapselle: Hyviä ja riittävä annos lisätyillä lisukkeilla.

Kreikka, Parga; to Souli, Lihapullia

Lampaan reisi/pohje: Hyvää mutta juuri ja juuri lämmintä. Kastike ja hyvät perunat pelastivat hivenen.

Kreikka, Parga; To Souli, Lammas

Lampaan lisäksi toinen tarjoilijan suosittelema annos ”Kokin erikoinen” osoittautui maukkaaksi.

Kreikka, To Souli, Kokin erikoinen

To Souli on ihan ok taverna, mutta parempia ja edullisempiakin on. Yksi käyntikerta ei myöskään välttämättä kerro kaikkea.

Tsimas (12)

Kreikka, Parga: taverna Tsimas

Päätien varressa bussiasemalta 100m ylöspäin sijaitseva taverna. Tavernaa suosittelee moni paikallisista. Käydessämme oli hivenen aikaista, joten emme saaneet kuvaa, kuinka suosittu taverna on. Joitakin kreikkalaisia oli kuitenkin syömässä. Palvelu ystävällistä sekä nuoren että vanhan isännän hoitamaa. Ruokalistasta jäi mielikuva, että pääruokia oli listalla vähemmän kuin monessa muussa paikassa.

Tsatsiki tehtynä tilliin: Hyvä tälläkin tavoin valmistettuna

Fetalla täytetyt paprikat: Erittäin maukas alkuruoka paprikan ystäville

Viininlehtikääryleet: Hyvää muttei poikkeuksellista

Kreikka, Parga; alkupaloja Tsimas-tavernassa

Naudanlihaa annos (nimi jäi unholaan): Maittava ja suuri annos

Täytetty munakoiso: jauhelihaa, moussakamainen. Nauttisin ehdottomasti toisenkin kerran.

Tsimas on suositeltava, vaikka yhdellä käynnillä emme vielä täyttä kuvaa talon antimista saaneetkaan. Jo pelkästään se, että paikalliset suosittelevat on hyvä syy valita Tsimas.

Victoria (13)

Sijaitsee Pargan keskustassa Green Bakeryltä hieman ylöspäin. Victoria on selkesäti perinteinen ystävällinen ja rauhallinen perhetaverna. Tavernan takaosassa sisäpihalla on pöytiä, jotka eivät kadulle näy.

2010 käynnillämme söimme pinaattipiirakoita, täytettyjöä paprikoita, perunasalaatin, plihapullat, 2 Beefburgeria. Beefburger oii jauhelihapihvi, jonka välissä fetaa, tomaatteja ja paprikaa. Perunasalaatti oli perinteinen lämmin salaatti sisältäen perunaa ja sipulia. Ateria ei ollut ulkonäöltään aivan yhtä viimeistelty kuin rannan tavernoissa, mutta aivan loistavan makuinen. Veden, 0.5l viinin ja limsan kanssa aterian hinnaksi tuli 36:50€.

Mikään aivan erityinen paikka Victoria ei ole. Jos hotellini sijaitsisi lähellä, menisin uudelleen.

Yannis (14)

Kreikka, Parga; taverna Yannis

Sijaitsee oliivipuiden katveessa hotelli Alfasta rantaan päin Pargan etelälaidalla. Keskustan rannasta päin tullessa jatketaan tietä taverna Villa Rosan vierestä n 500m.

Perinteinen taverna, jossa ruoka herkullista ja palvelu tietenkin ystävällistä. Taverna sijtsee oliivipuiden katveessa. Tunnelma leppoisa, vaikka taverna on joka ilta täynnä.

Alkupalalautanen: erityisen maittava annos 2-4 hengelle 7€. Alkupalalautasella maistetut tarama-, munakoiso ja perunasalaatti olivat parasta mitä Pargasta löytynyt. Zaziki on maukasta.

Kreikka, Parga; Alkupalalautanen Yannis-tavernassa

Lihapullat tomaattikastikkeella: Maittava annos 6€

Moussaka: Maittava moussaka kurkku- tomaatti ja sipulilisäkkeillä: 6€

Talon valkoviini on erityisen hyvää kuten mainostavatkin.

Suositeltava paikka perinteistä kreikkalaista ruokaa kohtuuhinnalla etsiville.

Zorbas (3)

Sijaitsee rannassa aukiolla laiturista etelään päin Bacchoksen vieressä.

Suosittu taverna, jossa agressiivinen sisäänheittäjä. Sisäänheittäjä tuli Bacchokseen riehumaan syyskuussa 2009. Hämt uli huutelunsa jälkeen Bacchokseen ja kävi jopa kiinni ystäväämme Lefterikseen. En voi ottaa kantaa riidan syihin ja osapuoliin, koska en niitä tunne eikä minull ei kuulu. Riitoja ei kuitenkaan ratkaista tappelemalla molempien asiakkaiden edessä. Sitäpaitsi Lefteris koki hyvinkin kovana tuon yhteenoton. Edellä mainitusta syystä emme ole kokeilleet.

39 responses to “Parga – kokemuksia palveluista

  1. Löytyipä hyvä ploki. Varasin äkkilähdön Pargaan ja näissä kertomuksissa on lukemista vähäksi aikaa( lähetin linkin kotiosoitteeseen, ettei työaika mene ”hukkaan” ; ). Itsekin ”harrastajaorni” ja lintujutut kiinnostaa; tietysti myös ruoka ja juoma :).

  2. Mukava kuulla palautetta. Kirjoitukset tietysti ovat omia mielipiteitäni ja muitakin varmasti on. Lintujen suhteen on syyskuu hyvä aika vierailla kun muutto on käynnissä. Pargassa 1h ajomatkan päässä on paljon hyviä linturetkikohteita joihin on helppoa ja turvallista liikkua.

  3. Suurkiitokset hyvistä vinkeistä! Hyödynsimme (mieheni ja minä) niitä koko viime viikon. Tulimme tänään Pargasta ja tiedämme jo nyt menevämme sinne vielä uudelleeenkin.
    Pargaan ihastuneet

    • Mukava kuulla, että vinkeistä oli iloa. Syyskuinen Parga on lähes täysin erilainen kuin kesä-heinäkuussa elokuusta nyt puhumattakaan. Turisteja paljon vähemmän ja ilma leppoisa. Ei muuta kuin uutta matkaa suunnittelemaan 🙂

  4. Todella paljon kiitoksia tästä blogista! Sain paljon hyviä vinkkejä tästä omaa lomaani varten. Varsinkin suuret kiitokset ravintolavinkeistä. 🙂

    • Kiitos kiitoksista. Mukavaa että on ollut iloa. Moni kehumistamme tavernoista jakaa mielipiteitä. Esim. Kun oppii tietämään ja tuntemaan Bachoksen sisäänheittäjät niin huomaa jotakin uutta.:-) Sitäpaitsi harvaan tavernaan jonotetaan joka ilta…

  5. Kiitos hienosta blogistasi, olemme paikan päällä joten suositukset menee käyttöön :).

    • Hienoa, että on suosituksista iloa.Kannattaa kokeilla muitakin koska nämä ovat omia mielipiteitäni. Bacchos jakaa esim. mielipiteitä. Mekin vierastamme sisäänheittäjiä, mutta oppiessamme tuntemaan tämä perhe oli mitä mukavin. Yksi kokeilemisen arvoinen on Lichnoksen yläpuolinen paikka tien varressa, mutta ei se mikä on risteyksessä vaan seuraava. Äärimmäisen hyvä palvelu. Tekevät toisinaan viikonloppuna pitkiä isoja grillivartaita joita paikalliset tulevat nautiskelemaan. Mukavaa matkaa!

  6. Kivat sivut. Olemme kahden viikon kuluttua lähdössä Pargaan miesystäväni kanssa ja näistä ruokapaikoista tuli jo kivoja vinkkejä, koska menemme sinne ensimmäistä kertaa. Helle siellä vähän hirvittää näin elokuussa, mutta onneksi hotellissamme on ilmastointi.

    • Kiitos kommenteista ja erityisen hauskaa matkaa. Vinkkinä: kannattaa käydä myös Dimitris Dimakosin keramiikkaa katsomassa. Hänellä taitaa olla tänä vuonna dreija kadun varressa. Dimitris on oikea taiteilija suurella sydämellä 🙂

  7. Hyviä vinkkejä! Ollaan kahden viikon reissulla juurikin nyt täällä Pargassa ja ruokapaikkoihin ollaan paljolti suunnattu sinun vinkkien mukaan. Eilen oltiin Yannis-tavernassa ja aivan mahtava annos oli meidän mielestä Yannis chicken, jossa oli ihana Metaxakastike… Ilmeisesti pizzeria Sirtakin nimi on muuttunut/omistaja vaihtunut. Siinä Kryoneri-tavernan kanssa samassa risteyksessä on nimittäin pizzeria Don Camillo. Ei olla vielä testattu. Olemme tykänneet Sideriksen ruuasta (pelkkä Sideris, siitä melkein seuraava paikka pois päin rannasta on joku Petros Sideriksen paikka, jolla pitempi nimi…) ja Bachoksen ruoka oli todella hyvää ja meno ihan meidän mieleen 🙂

  8. Vaikka lähden jo kuudetta kertaa Pargaan vajaan parin viikon kuluttua, oli taas ”pakko” lukea tää läpi. Ehkä pitää jopa tulostaa mukaan kun täältä löytyi juttuja jotka pitäisi muistaa. Esim Jumbon sijainti – ja pesula pitäisi nyt etsiä – tai kysyä lähinnä joltain paikalliselta tutulta 🙂 Ihania kuvia ruoista – pitääkin Bacchoksen kalmareita ottaa ensimmäiseksi kun sinne menee! To Souli on myös yksi suosikeistani ja ensimmäinen paikka jossa olen Pargassa syönyt. Ja tuolloin siellä oli vielä töissä rouva joka perusti oman ravintolan, Toros’in. Ihana ihminen 🙂 Miehensä on edelleen Soulissa ”sisäänheittäjänä” ja veli kai sitten omistaja 🙂 Dimitris Dimakosilta käyn myös aina ostamassa jonkin esineen kotiin viemisiksi. Kannattaa käydä rupattelemassa hänen ja tyttöystävänsä kanssa ja ehkä juomassa kupponen kreikkalaista kahvia!

    • Mukavia kokemuksia teillä, itse emme ole nyt kahteen vuoteen Pargassa käyneet. Jokohan Dimitris:llä hääkellot kohta kilkattelevat?

    • Joka vuosi tulee Pargassa käytyä, joskus jopa kahdesti. Mitä tavernoihin tulee, on muutama suosikki jossa käydään säännöllisesti. Krioneri on sopivan matkan päässä hotellista Tropical. Ihan ok, nyt paikkaa pitää jo nuorempi sukupolvi. Dokos on hyvä, ystävällinen henkilökunta ja ruoat ok. Saa kaiken myös noutoruokana. Ihan keskustan ytimessä, kujien risteyksessä , on taverna jonka nimi ei nyt tule mieleen. On ehkä paras koko kylässä. On avoinna myös lounasaikaan. Ihana talon erikoismunakas , puhumattakaan muista ruoista. Syksyllä taas Pargaan, tällä kertaa vain viikoksi.

  9. Ollaan menossa ensi toukokuussa koko perhe (14, 16, 17 ja 23 vuotiaat lapset) viettämään isännän viiskymppisiä ja juhlimaan 20-vuotis hääpäivää. Odotamme reissua kovasti ja varsinkin odotamme reissulta hyvää ruokaa ja kaunista luontoa sillä valokuvaus on koko perheen harrastus. Kiitos ruokavinkeistä, on vierähtänyt jo yli kymmenen vuotta edellisestä kreikan matkasta.

    • Upean ajankohdan olette valinneet matkallenne. Kreikan kevät on kauniin vehreä ja valokuvattavaa Pargassa, lähiympäristössä ja kauempanakin riittää. Muistakaahan varailla mukaan riittävästi muistikortteja, akkuja jne.

      • Pargassa mielestäni parhaat ajat lomalle on toukokuu ja syyskuu. On oltu myös heinäkuussa ja elokuussa. Mielestäni liian kuumaa silloin.

  10. Mekin olemme menossa tuttavapariskunnan + molempien perheiden lapset seuralaisineen,yht. 13 hlö, Pargaan toukokuussa. Mieheni ja tuttavapariskunnan isäntä täyttävät 50 samalla viikolla, vietämme niitä Pargassa. Viiisi vuotta sitten vietimme Valtos Beachilla 20 v. hääpäiviämme ja silloin päätimme tulla viettämään miesten viiskymppisiä samaan paikkaan,tosin nyt mennään eri hotelliin. Hieno paikka!

  11. Hei. Matkakuume nousee kun näitä lukee 🙂 Muistatko mihin aikaa Hotelli alfasta saa aamiaista? Kolmas kerta Pargassa mutta ekaa kertaa Hotelli Tropicaliin.

    • Olen niin rutinoitunut Pargan kävijä ettei tule edes matkakuumetta. Menetänköhän jotain . Luulen että nyt on 20.kerta Pargaan,

  12. Kiitos kattavasta infosta. Lähdemme ystäväni kanssa 2:den viikon matkalle kesäkuun alussa. Tämä on parempaa tietoa kuin yhdenkään oppaan tiedotteet. Olimme ystävän kanssa viime kesänä Pargassa äkkilähdöllä ja näin kävi että sinne on taas mentävä. Olen lukenut blogiasi useaan otteeseen viime viikkoina. Kiitos.

  13. Hei!
    Kiva lukea näistä kokemuksistasi.Vesi nousee ihan kielelle. Olen tyttäreni kanssa nyt kesäkuussa lähdössä Pargaan. Huomasitko sattumoisin oliko listoilla juvetsia missään? Se on oma suosikkini kreikkalaisista ruokalajeista.

    • Moi,

      Kiitos palautteesra!
      Aikaa on kulunut jo jonkin verran, mutta ainakin Bacchoksesta sai. Kysymällä varmaan selviää. Yannis, Bacchos olisi paikat joista kyselisin. Varmasti muistakin vanhoista myös perinteistä ruokaa tarjoavista. Perivolissakin taisi olla vaikka se ei sijoittunut meillä suosikiksi.

      Jos mahdollista, kannattaa pitää silmällä lichnos rannan risteyksestä isolle tielle päin 200m olevan tavernan souvlaki päivää. Ei siis risteyksen paikka. Paikallisetkin kävivät paljon.

      Nautinnolista matkaa Pargaan.

  14. Hei Olemme lähdössä nyt toukokuussa pargaan viettämään 30-vuotis hääpäiväämme .Matkalle lähtee mukaan myös kolme aikuista lastamme .Olimme 15-vuotis hääpäivänä kossilla viettämässä lomaa kahdestaan hieno paikka myös.Nyt ensinmäistä kertaa Pargassa. Kiitos ruokapaikka vinkeistä ja muusta informaatiosta Onkohan siellä polkupyöriä vuokralla?Olisiko vielä jotain hyviä vinkkejä matkamme onnistumiselle?

    • Polkupyöriä varmaan löytyy mutta en itse muista mistä niitä kannattaa hakea. Kylä on kuitenkin pieni ja oppaiden pitäisi tietää.

      • Polkupyöriä vuokrataan paikassa jossa on enimmäkseen skoottereita. Liikkeen nimeä en muista mutta se sijaitsee lähellä Dokos tavernaa ja lähellä kylän ainoaa pesulaa ulosmenotien varrella. Polkupyörät olivat sisätiloissa,huomasimme ne liikkeen ikkunan edessä olevan.

  15. Mihin hotelliin olette menossa? Hyviä ravintoloita oli vuoren rinteessä Valtos Beachille mennessä rannan kautta. Sieltä on huikeat näköalat. Pargassa korkeuserot ovat suuret,vaatii hyviä reisilihaksia pyöräillä siellä!

    • Jos jaksaa Preveza-igoumenitsa tien toiselle puoleln, on Glykiinpäin hieno tasankoalue. Ei nyt ihan tasaista mutta kuitenkin.

  16. Hei. Kiitos Sinulle kovasti vinkeistä Pargan matkalle. Olemme käyneet useita kertoja Pargassa, mutta 2011 on niistä viimeisin. Nyt päätettiin taas lähteä käymään parin viikon reissu. Ihan nousee matkakuume näitä Sinun juttuja lukiessa. Kiitos vinkeistä. Anthoussan kylän To Dihti ravintola on yksi suosikeistamme.

    • Moi,

      Kiitos vaan kiitoksista. Vähän vanhoja jo alkavat olemaan, mutta onneksi samat perheet niitä hyviä paikkoja pitävät yllä 🙂

      t Jari

  17. Kiitos hyvistä vinkeistä. Parga on tuttu monien vuosien takaa eli kerran tai kahdesti tulee käytyä.
    Dokos on mieliravintola. Lähellä on majapaikkamme Tropical mutta ei siitä syystä pelkästään. Dokosista saa kaiken myös noutoruokana ja sitäkin palvelua on käytetty.

  18. Jälleen syyskuussa Pargaan. Taitaa olla jo 20 kerta. Mukava lukea arviointeja ruokapaikoista. Kaikki ei ole tuttuja ja jonkin paikan nimi on päässyt unohtumaan. Oliko tässä arvioitu Taverna Kantouni joka on kaikin tavoin miellyttävä kokemus. Sijainti on kylän ytimessä, parin kujan risteyksessä. Siellä tulee joskus syötyä lounaaksi special munakas, mikä on todella maittava. Talon viini on myös ok ,paras talon viini koko Pargassa. Niin totesi myös matkatoveri kun viime syksynä Kantounissa illadtettiin.

  19. Ihana leipomon myymälä on lähellä Piso Krionerin rantaa ,heti Coop marketin jälkeen. Maailman ihaninta appelsiinikakkua on pakko maistella useammin kuin kerran lomansa aikana. Capuccinoa on myös tullut maistelua . Vinkin tuosta kakusta sain kun luin jotain ruotsalaista matkajuttua Pargasta. Tulee vesi kielelle kun ajattelee.,,

    • Niin no tuon ison marketin nimi ei ole enää Coop vaan ihan joku muu . Pitkä nimi ei jäänyt mieleen mutta market on olemassa kuitenkin. Paras ja edullisin kauppa ostaa sitä mitä tarvitsee aamiaiseksi tms

  20. Taverna Yannis tuntui tällä matkalla olevan se paras kokemus tänä vuonna. Kaksi kertaa tuli käytyä, paikka on hotellimme lähellä. Myös monet muut hotellimme vieraat kertoivat samaa.

Jätä kommentti